Kako do nas

GPS Northing(N): 45,663. GPS Easting(E): 13,9891
Z avtomobilom:
Po avtocesti:

Če prihajamo iz Kopra zavijemo z avtoceste na izvozu Divača. Na regionalni cesti zavijemo desno in po 1 km na križišču zavijemo levo, proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.

Če prihajamo iz Ljubljane, peljemo proti Kopru. Z avtoceste zavijemo na izvozu Divača. Na regionalni cesti zavijemo desno in po 1 km na križišču zavijemo levo, proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.
dostop ikone 1 slo 
Po regionalni cesti:

Če prihajamo iz smeri Kopra, okoli 6 km za Kozino na križišču zavijemo desno, proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.

Če prihajamo iz smeri Ljubljane, okoli 1,5 km za Divačo na križišču zavijemo levo proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.
   dostop ikone 2 slo
zemljevid dostop velik

Oddaljenost:
- iz Ljubljane 80 km,
- iz Kopra 35 km,
- iz Gorice 80 km,
- iz Maribora 200 km.


Z vlakom:
Na železniški postaji Divača izstopimo. Na postaji se nahaja zemljevid pešpoti do Škocjanskih jam. Pot je dolga okoli 3 km in je dobro označena. Potrebujemo okoli 35 min hoje.
(http://www.slo-zeleznice.si/)

Peš:
Prek Škocjanskih jam vodijo številne pešpoti, planinske poti, kolesarske poti. Mimo gre planinska transverzala.


Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)