Kako do nas

GPS Northing(N): 45,663. GPS Easting(E): 13,9891
Z avtomobilom:
Po avtocesti:

Če prihajamo iz Kopra zavijemo z avtoceste na izvozu Divača. Na regionalni cesti zavijemo desno in po 1 km na križišču zavijemo levo, proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.

Če prihajamo iz Ljubljane, peljemo proti Kopru. Z avtoceste zavijemo na izvozu Divača. Na regionalni cesti zavijemo desno in po 1 km na križišču zavijemo levo, proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.
dostop ikone 1 slo 
Po regionalni cesti:

Če prihajamo iz smeri Kopra, okoli 6 km za Kozino na križišču zavijemo desno, proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.

Če prihajamo iz smeri Ljubljane, okoli 1,5 km za Divačo na križišču zavijemo levo proti Škocjanu. Po 1 km vožnje pred obcestno tablo, ki označuje vas Matavun, zavijemo levo proti informacijskem centru parka.
   dostop ikone 2 slo
zemljevid dostop velik

Oddaljenost:
- iz Ljubljane 80 km,
- iz Kopra 35 km,
- iz Gorice 80 km,
- iz Maribora 200 km.


Z vlakom:
Na železniški postaji Divača izstopimo. Na postaji se nahaja zemljevid pešpoti do Škocjanskih jam. Pot je dolga okoli 3 km in je dobro označena. Potrebujemo okoli 35 min hoje.
(http://www.slo-zeleznice.si/)

Prevozi ToyotaGo - Škocjanske jame, 2023

 

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da so na voljo prevozi ToyotaGO. Storitev je na voljo izključno z uporabo namenske aplikacije na pametnem telefonu (Android in iOS). Za plačevanje se uporablja kreditna / debetna kartica, ki se pred prvo uporabo doda / poveže v aplikacijo.

 

Storitev je na voljo od ponedeljka do petka med 6:00 in 20:00 uro. Območje prevozov je omejeno na občine Divača, Hrpelje – Kozina, Sežana in Komen, kar pomeni, da morata biti točka vstopa in izstopa znotraj teh štirih občin (aplikacija ne dovoli vnašati bolj oddaljenih naslovov).

 

Prevoze je potrebno rezervirati najmanj 90 minut ter največ 1 teden vnaprej. Rezervacijo prevoza je mogoče brezplačno preklicati do 90 minut pred predvidenim odhodom (v primeru kasnejšega preklica mora potnik plačati določeno vsoto). Ob rezervaciji prevoza uporabnik v aplikaciji prejme potrditveno QR kodo, ki jo ob vstopu v vozilo pokaže vozniku, kateri jo poskenira. Potnik lahko potrditveno kodo deli tudi z drugimi (npr. mama rezervira prevoz za družinskega člana, oz. uporabnik rezervira prevoz za skupino prijateljev).

 

Cenik velja za posameznega potnika (rezervacija je mogoča za največ 7 potnikov  hkrati) in glede na razdaljo po razredih:

do 2 km: 1,50 eur

do 5 km: 2,00 eur

do 10 km: 2,40 eur

do 15 km: 2,50 eur

do 20 km: 3,00 eur

do 25 km: 3,40 eur

25 in več km: 4,00 eur

 

Več informacij je na voljo na spletni strani: https://toyota-go.si/ in na https://www.laskrasainbrkinov.si/lokalno-povezani-s-toyotago/
Peš:
Prek Škocjanskih jam vodijo številne pešpoti, planinske poti, kolesarske poti. Mimo gre planinska transverzala.


Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)