Znak Slovenia Green Destination za Park Škocjanske jame

Park Škocjanske jame je pred tednom dni prejel znak Slovenia Green Destination, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Podelitev je potekala na Slovenia Green dnevu, v okviru katerega je potekal 1. kongres »Turizem z učinkom«, podelitev Slovenia Green znakov in zeleni teambuilding. Kot pravijo na STO, je dogodek pokazal, kako dobre sinergije lahko ustvarijo deležniki z različnih področij, ki niso nujno strogo vezana na turizem, se pa z njim izvrstno povezujejo.

Za pridobitev znaka Slovenia Green Destination je bilo potrebnega kar nekaj dela, saj  mora za to destinacija vstopiti v Zeleno shemo slovenskega turizma in izvesti aktivnosti, s katerimi jamči, da že ob vstopu zagotavlja določeno raven trajnosti.

S tem pa se delo PŠJ ne končuje, saj se s pridobitvijo znaka Slovenia Green Destination destinacija zavezuje, da bo stanje trajnosti ves čas izboljševala.

SGD

Foto: Nino Verdnik, STO

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)