V Parku gostili društvo BLAM

Park Škocjanske jame je v četrtek, 14. septembra, gostil društvo strokovnjakov za proučevanje mahov in lišajev srednje Evrope, BLAM - Bryological and Lichenological Association for Central Europe. V Sloveniji se mudijo cel teden na njihovi letni ekskurziji in občnem zboru društva. Nastanjeni so v Gozdu Martuljek. V četrtek so imeli celodnevno ekskurzijo v naš Park, kjer sta jih sprejela biologa Borut Kokalj in Renata Rozman ter jim razkazala osrednji del Parka z udornicami. 
Skupaj s 45 največjimi strokovnjaki za mahove in lišaje, zbranih iz cele Evrope, smo raziskovali mahove in lišaje. Odkrili smo precej novih vrst mahov in lišajev za naš Park, ter celo nekaj novih vrst za Slovenijo. Precej materiala bodo strokovnjaki določali tudi še po povratku domov, tako da se nadejamo še kakšnega novega odkritja, ko bodo vsi materiali obdelani in določeni. Svet mahov in lišajev je še precej neznan, zato smo veseli, da smo lahko gostili strokovnjake na tem področju. 
Več o društvu na tej povezavi https://blam-bl.de/blam/blam-verein-en.html 

   BLAM v Parku 04  BLAM v Parku 05  BLAM v Parku 02

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)