V novo sezono z urejenim parkiriščem

V Parku Škocjanske jame bomo novo turistično sezono začeli z obnovljenimi parkirišči. Obstoječa, ki so bila dobrodošlica obiskovalcev zadnjih 30 let so bila že močno dotrajana in so že nekaj časa klicala po prenovi. Novejši in bolj obsežen vozni park, ki vsak dan parkira v parku, je zahteval parkirišče z urejeno meteorno kanalizacijo, boljšo signalizacijo in zaradi zaščite podzemlja tudi lovilce olj in maščob.

DSC 6256

V lanskem letu je bila tako pripravljena projektna dokumentacija za ureditev spodnjih-osnovnih parkirišč, ki sprejmejo 110 avtomobilov in 12 motorjev, poskrbljeno pa je tudi za invalide in električna vozila. Poleg urejenih parkirnih prostorov pa smo v parku uredili tudi vhod na informacijski center, kjer je svoje mesto dobilo postajališče za taksi in shutlle ter tlakovala odprta tržnica.

vstop

Letošnjo pomlad je bila tako prva faza prenove parkirišč zaključena. Dela je izvajalo podjetje Kolektor CGP d.o.o. iz Nove Gorice, vrednost pa je obsegala slabih 500.000 evrov.  Sredstva za ureditev so bila predvidena v sprejetem Programu dela in finančnem načrtu Parka Škocjanske jame za leto 2016 in 2017 iz sredstev nejavnega vira financiranja javne službe.

V pripravi je tudi dokumentacija za ureditev zgornjih parkirišč za avtobuse in avtodome, ter dodatnih 132 parkirnih mest za avtomobile. Ta faza prenove se bo predvidoma pričela v prihodnjem letu. Za izvedbo teh del pa bodo sredstva opredeljena v Programu varstva in razvija PŠJ za obdobje od 2017 do 2022, ki je v pripravi in posameznih letnih programih dela PŠJ.

Še vedno pa se ob glavnih dnevih turistične sezone zgodi, da so vsa parkirišča zasedena. Ob takšnih situacijah v se v parku poslužujemo parkirišča v obrtno-industrijski coni Risnik, od koder obiskovalce do informacijskega centra pripelje brezplačen avtobus.

X Spoštovani,

obveščamo vas, da so Škocjanske jame od 8. 5. 2020 spet odprte za oglede. Več o urnikih in ukrepih za preprečevanje širjenja korona virusa si preberite tukaj.


Dear visitors,

Škocjan Caves are again opened for visits from May 8, 2020. For more information write to #EM#7072682d6d6b606848797961226a61793e627b#EM# or call +386 5 70 82 110.

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)