Udeležba na festivalu za ljubitelje živali v Novi Gorici

V soboto 11. junija smo se udeležili Žurnalovega Festivala za ljubitelje živali, s katerim želijo pomagati, da bi se v Sloveniji krepila zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, ter poučiti najmlajše o čudovitem živalskem svetu. Festival za ljubitelje živali je del Dežele prijateljev, kjer se odvija Robin Hud festival, ki ga organizira Radio Robin. Soorganizator dogodka je Mestna občina Nova Gorica. Festival je obiskalo več kot 25.000 ljudi.

Park Škocjanske jame se je letos na festivalu predstavil z delavnico na temo žuželk. V okviru delavnice so si obiskovalci lahko ogledali entomološko zbirko. Mlajši otroci so s svojo ustvarjalnostjo oblikovali in okrasili male hišice namenjene divjim čebelam. Izdelovali pa smo tudi večje hotele za žuželke. Izdelava le-teh je bila zahtevnejša, zato so pri njej poleg otrok sodelovali tudi starši. Bili smo tudi ena od točk pri lovu na zaklad, s katerim so si otroci prislužili nagrade.

Zanimanje za našo delavnico je bilo veliko. Vsem udeležencem se lepo zahvaljujemo in se že veselimo naslednjega srečanja.

Marko Požar, Grega Sarka, Damjana Može in Urška Čehovin

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)