Sodelovanje s članicami mreže šol poteka ponovno v živo

Po dolgem premoru terenskega dela zaradi vsem poznanih razmer, smo nadvse veseli, da končno lahko zopet v živo sodelujemo z mrežo šol.
Ponovnega snidenja smo bili veseli vsi - učenke in učenci, njihove mentorice in mi iz parka. V torek smo na naravoslovnem dnevu v parku gostili zvedave učence od 5. do 9. razreda iz OŠ Kuteževo. V jami smo spoznavali značilnosti podzemnega krasa, jamsko živalstvo in jamsko arheologijo ter najlepšo reko na svetu - reko Reko, domačinom poznano kot Vjlka Uoda. Iz jame smo se preko naravnega mosta povzpeli do Micinega razglednika. Po okrepčilni malici je sledilo še spoznavanje kulturne dediščine krasa ter življenja v kalih in suhih zidovih.
V sredo pa smo se z učenci OŠ Košana na Gradišču nad Košano pripravljali na Kongres mladih raziskovalcev. Kot pravi znanstveniki smo si postavljali vprašanja kaj-kje-kako-zakaj in iskali odgovore nanje.
Odkrivali smo zanimivosti v okolici, od geološke zgradbe, preko prsti do rastlinskih in živalskih vrst ter prilagajanja človeka na naravne danosti. Posebno pozornost smo usmerili na “kalužo” na Gradišču, ki je osrednja tematika raziskovalne naloge mladih nadobudnih raziskovalcev OŠ Košana.
Bilo je mega! (Rosana Cerkvenik in Borut Kokalj)  

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)