Tematska razstava z naslovom po sledeh Avgusta Kafola

Aktivnosti v okviru Tedna gozdov 2024 in letošnje promocijske aktivnosti na področju gozdarstva potekajo pod geslom sonaravno upravljanje z gozdovi in z inovacijami podprto prilagajanje podnebnim spremembam, posebej pa ga zaznamuje tudi 30-letnica delovanja Zavoda za gozdove Slovenije. Predstavitev vseh dogodkov letošnjega tedna gozdov najdete na spletni strani http://www.zgs.si/.

Z razstavo »Po sledeh Avgusta Kafola« želimo opozoriti na ponovno pogozditev Krasa, ki je edinstven primer revitalizacije degradirane krajine v svetovnem merilu. Nastala je v sodelovanju ZGS OE Sežana, Kraškega gozdarskega društva Sežana in mag. Franca Perka. Razstava z različnimi zgodovinskimi gradivi in pričevanji predstavi zgodovinske vzroke, zakaj je prišlo do uničenja gozdov in proces pogozdovanja na kraškem območju. V drugem delu razstave je predstavljeno trenutno stanje gozdov in prizadevanja gozdarske stroke, ki bodo usmerile razvoj gozda od pionirskih oblik gozda v visoki gozd. 

Vljudno vabljeni na ogled razstave, ki bo do konca julija postavljena v Jurjevem skednju v Parku Škocjanske jame.

razstava TG

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)