Tehnični dan na OŠ Košana

V sredo, 6. marca, je potekal tehnični dan na OŠ Košana, namenjen učencem od prvega do četrtega razreda. Program tehničnega dneva smo oblikovali naravovarstveniki Parka Škocjanske jame, ki z ozaveščanjem širše skupnosti varujemo naravo zaradi nje same in zaradi preživetja ljudi, saj smo od nje življenjsko odvisni. 
Učencem smo predstavili netopirje, ki se pojavljajo na območju Parka Škocjanske jame in prilagoditve, ki so jih razvili za uspešno življenje v temi ter kako poteka raziskovanje teh skrivnostnih prebivalcev jam. V nadaljevanju tehničnega dneva so učenci spoznali različne vrste opraševalcev od čmrljev, metuljev, vešč in najbolj poznanih čebel. Brez pestrega nabora marljivih žuželk, bi zelo težko pridelali velik delež naše hrane.
Ker netopirji in žuželke vedno težje najdejo primerna mesta za življenje, smo z učenci OŠ Košana izdelali netopirnice – prebivališča za netopirje in hotele za žuželke. Otroci niso samo izdelali domove za netopirje in žuželke, ampak so jih tudi lično poslikali.
 
Učenci OŠ Košana so ob zaključku tehničnega dne zahvalili za informativen in ustvarjalen dopoldan. Ko se bo vreme izboljšalo, planirajo v družbi svojih učiteljic najti primerne kotičke tako za netopirnice kot za hotele za žuželke.

PSJ I Tehnični dan OŠ Košana 03   PSJ I Tehnični dan OŠ Košana 04   PSJ I Tehnični dan OŠ Košana 02


Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)