Tečaj poslovne nemščine v Regijskem parku Škocjanske jame

Prebivalci Regijskega parka Škocjanske jame ter sosednjih vasi smo vedno veseli, saj smo večkrat vabljeni na razna predavanja in prireditve, ki potekajo v samem parku. Čeprav nam zmanjkuje časa se vedno radi odzovemo in smo veseli, da na ta način v parku uresničujejo »Strategijo sodelovanja JZ PŠJ z lokalnim prebivalstvom 2008–2012«. Vsi nismo vključeni v regijski park, vendar se kljub temu radi odzovemo.    slika: Udeleženke tečaja s profesorjem Edijem Polhom (foto: Orjana Gombač)

Na začetku letošnjega leta smo od Javnega zavoda Park Škocjanske jame prejeli vabilo na tečaj Poslovne nemščine. Na uvodnem sestanku, ki je bil organiziran v samem parku je sodelovalo kar nekaj vaščanov, ki so bili zainteresirani, da nas prof. Edi Polh enkrat tedensko poučuje nemščino. Odzvali smo se in nastala je skupinica približno osmih udeležencev, ki smo vsako sredo med 17. in 18.30 uro pridno poslušali in se učili nemško. Nekateri izmed udeležencev so imeli nemščino v srednjih šolah že kar precej let nazaj, drugi pa smo obiskovali le začetne tečaje med študijem. Z našim profesorjem smo bili zelo zadovoljni, saj smo bili v proces vključeni vsi na tak način, da smo pisali na tablo, s tem smo se učili pisanja, obenem smo tudi govorili, saj je profesor med poučevanjem spraševal snov. Na koncu vsake šolske ure smo ponavljali neznane besede in celotno snov. Da ne bi tudi doma pozabili, da obiskujemo tečaj, smo dobili tudi domače naloge, ki smo jih kljub vsem obveznostim zelo radi opravljali, saj nas je to spominjalo na čase, ko smo hodili v šolo. Najbolj nam je bilo na tečaju všeč to, da smo dali poudarek krajem, kjer živimo, to je Regijskemu parku Škocjanske jame. Učili smo se o znamenitostih parka, sami Škocjanski jami, vasi Škocjan ter kar je najbolj pomembno, kako turista, ki nas sreča na cesti, napotiti v nemškem jeziku do npr. najbližje bencinske postaje ali najbližjega prenočišča. Zelo lep dogodek, ki mi je ostal v spominu je ta, da smo zadnjo uro pisali preverjanje znanja in smo se mogli vsak zase kar potruditi. Glede na to, da smo prejeli tudi priznanje za udeležbo na seminarju pomeni, da je bilo naše znanje osvojeno v merilih in s cilji, ki si jih je profesor na začetku tečaja zastavil.   S tečajem smo končali na začetku meseca maja in ker je bilo za nas to tudi tedensko srečanje, smo glede na to, da je poletje pred nami in čas dopustov, sklenili, da se mogoče srečamo še jeseni, kjer bomo ponovili že osvojeno snov in se poglobili z znanjem naprej, seveda če bo dovolj udeležencev, prostor, čas in bo seveda naš profesor Edi Polh imel čas, da nas popelje s poslovno nemščino naprej.

  V imenu skupine udeleženk tečaja Poslovne nemščine pripravila:
Orjana Gombač
 

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)