Svetovni dan okolja, 5. junij.

Alpska konvencija prvič uvaja t.i. Podnebno uro. Ob tej priložnosti Alpska konvencija vabi vse vrste organizacij, da načrtujejo lokalni dogodek, povezan s podnebno temo. Več informacij najdete tukaj - here.

ALPARC pripravlja projekte v zvezi s podnebnimi spremembami. V okviru podnebne ure bi radi opozorili na nekatere ukrepe, ki bi omejili spreminjanje podnebja.

Naše zavarovano območje trenutno dela korake na to temo, kot so:


• Izobraževanje obiskovalcev o klimatskih spremembah, ki so dobro vidne v jami (rast kapnikov je odvisna od klime, v mrzli klimi ledene dobe vidimo zelo počasno (ali pa sploh ne) rast in nasprotno, v toplih fazah hitrejšo rast). V udornih dolinah se zaradi temperaturnega obrata pojavlja tudi rastlinstvo in živalstvo kot ostanek ledene dobe in na drugi strani iz toplejše sredozemske klime, medtem, ko se zdaj nahajamo v submediteranu. Tematika je še posebej aktualna za študente, šolarje in druge ciljne skupine.

• Sodelujemo v foto-albumu ALPARCA pod naslovom „Zaščitena podnebna območja“

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)