Svetovni dan mokrišč in vpliv turizma na okolje

2. februarja praznujemo svetovni dan mokrišč, Park Škocjanske jame, pa ga vsako leto obeleži s posebnim dogodkom. Nenazadnje so Škocjanske jame eno izmed treh svetovno pomembnih mokrišč v Sloveniji, ki jih uvrščamo na seznam Ramsarske konvencije. 

Letos bomo tako sodelovali na posvetu o vplivu turizma na slovensko okolje, ki bo potekal v okviru turističnega sejma Alpe Adria v Ljubljani. 

Slovenski turizem je v letu 2016 namreč spet zabeležil rekordno rast obiska. Podatek, ki ga turistični delavci z veseljem pozdravljamo, saj turizem predstavlja pomembno gospodarsko panogo z vrsto pozitivnih ekonomskih učinkov. Na drugi strani pa podatek sproži vrsto vprašanj o vplivu, ki ga turizem pušča v okolju in naravi in narekuje potrebo po ustreznem načrtovanja obiska, ki enakovredno upošteva tako ekonomske kot tudi okoljske vidike.

Na posvetu, ki bo potekal 2. februarja ob 14h na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bodo svoje mnenje povedali načrtovalci turističnega razvoja, predstavniki destinacij, zavarovanih območij in ponudniki, ki so se in se srečujejo z odgovornostjo poznavanja okoljskih zmogljivosti in ustreznega načrtovanja obiska. Tako bo mod govorniki tudi direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka.

Vabljeni da nas obiščete in prisluhnete. 

18

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)