Srečanje naravovarstvenikov na memorialu Danilo Re

V začetku januarja smo se udeležili strokovnega srečanja Memorial Danilo Re, ki je letos potekal že 19 leto po vrsti. Park Škocjanske jame se je srečanja udeležil z dvema udeležencema (polovica ekipe). Smo pa s pomočjo Francozev (Jean Marc Cullota) in Italijanov (domačin Pino Oss Cazzador) popolnili ekipo in nastopali kot medarodna in mešana ekipa, ki je zasedla zlato sredino (17 mesto) kar je najboljši dosežek odkar park sodeluje na tovrstnih dogodkih.    V Pinzolu delu Naravnega parka Adamelo Brenta, ki je tudi geopark se je poleg tekmovanja nadzornikov odvijala tudi Generalna konferenca organizacije ALPARC in strokovni tematski seminar na temo Spoznavanje divjih živali v njihovem naravnem okolju. Sodelovali so udeleženci vseh Alpskih evropskih parkov med katere kljub rahli geografski eksteritorialnosti spada tudi Regijski Park Škocjanske jame.

Pripravil: Tomaž Zorman
Fotografije: Borut Lozej

Na fotografijah se pojavita Borit Lozej in Tomaž Zorman, Zorman med strelskim podvigom, utrinek iz predavanja o volkovih in Triglavci na stopničkah.     

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)