Sporazum o sodelovanju za novo rast turizma na Krasu

S podpisom sporazuma začenjamo Park Škocjanske jame, Kobilarna Lipica in Park vojaške zgodovine Pivka novo obdobje izjemno uspešnega partnerskega sodelovanja.

Trije javni zavodi, ki so s svojo osrednjo vlogo postali generatorji turizma na Krasu, bodo v prihodnje delovali še bolj povezano. Tako je zapisano v  sporazumu o sodelovanju, ki so ga včeraj v Lipici svečano podpisali direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka, direktor Parka Vojaške zgodovine Pivka mag. Janko Boštjančič in v. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak. Povezujejo nas skupni ambiciozni razvojni cilji: povečati obisk, predvsem tisti izven sezone, povezati ponudbo in še dodatno izboljšati zadovoljstvo obiskovalcev.

»Kot del svetovne dediščine UNESCO se v Parku Škocjanske jame vse od ustanovitve regijskega parka aktivno zavzemamo za ohranjanje in varovanje naravne in kulturne dediščine. Prepričani smo, da bomo z močnejšim povezovanjem s Kobilarno Lipica in Parkom vojaške zgodovine še učinkoviteje seznanjali ljudi o pomenu ohranjanja naše dediščine na tem območju,« je poudaril direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka.

sporazum direktorji

V. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak je ob podpisu povedal: »Vsi trije podpisniki kot javni zavodi delujemo v interesu javnosti. Skupno nam je tudi to, da smo pred kratkim posodobili našo ponudbo in uredili infrastrukturo. Povezujemo se za doseganje skupnih ciljev, med katerimi sta v ospredju ozaveščanje javnosti ter povečanje našega ugleda in prepoznavnosti.«

Direktor Parka vojaške zgodovine Pivka mag. Janko Boštjančič pa je še pojasnil: »Sodelovali bomo pri skupnih promocijah doma in v tujini ter razvijali skupne produkte in ugodnosti za obiskovalce. Naši pomembni cilji so tudi spodbujanje lokalnih, regijskih in nacionalnih organizacije ter podjetnikov k sodelovanju, pa tudi izobraževanje, povečanje konkurenčnosti in sodelovanje pri skupnih projektih za pridobivanje evropskih sredstev.«

Prvi konkretni koraki skupnega sodelovanja bodo popusti za obiskovalce. Obiskovalcem bo priznan 15 odstotni popust, če bodo pokazali vstopnico druge partnerske institucije. Potem ko bosta Park vojaške zgodovine in Kobilarna Lipica to začela izvajati že sedaj, bomo v Parku Škocjanske jame s tem pričeli ob zaključku sezone. Vsi trije javni zavodi bodo v kratkem dobili tudi skupno brezplačno telefonsko številko, na kateri bodo obiskovalci dobili vse potrebne informacije, v prihodnje pa je predvidena tudi skupna vstopnica.

Cilj sodelovanja je predvsem ta, da gostje ostanejo na Krasu dlje časa, zato je podpis sporazuma dober začetek povezovanja ponudbe obeh regij.

X Spoštovani,

obveščamo vas, da zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, ogled Škocjanskih jam ni mogoč, dosegljivi smo le na naslednjih kontaktih: 05 70 82 100, elektronska pošta: #EM#7072684374766c296f667c257f64#EM#Dear visitors,

we are informing you that due to safety reasons to prevent the spread of the coronavirus outbreak, the visits of the Skocjan Caves are not possible. We can be reached at the following contacts: 00386 5 70 82 100, e-mail: #EM#7072684374766c296f667c257f64#EM#

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)