Škocjanske jame vabijo na ogled od 8. 5. 2020

Vlada RS je sprostila nekatere ukrepe, ki so veljali za omejitev širjenja novega koronavirusa, ker se stanje v Sloveniji umirja. Od 28. 4. 2020 so tako lahko ponovno odprti muzeji, možna je tudi gostinska in turistična ponudba, vsaj v delnem obsegu, in sicer na odprtih prostorih, kjer je možnost okužbe možno zmanjšati na minimalno in ob upoštevanju navodil NIJZ. Odpre se lahko tudi dostope do sprehajalnih parkov in narave, vendar po priporočilih zdravstvene stroke, torej čim bolj varno, brez zbiranja v skupine in tako, da ves čas ohranjamo primerno varnostno razdaljo.

OGLED ŠKOCJANSKIH JAM IN SPREHOD PO PARKU


Trenutnim razmeram je prilagojen tudi režim vodenja po Škocjanskih jamah, ki so za obiskovalce odprte od petka, 8. 5. 2020 dalje, in sicer po spremenjenem urniku.
Med tednom (od ponedeljka do petka) je obisk Škocjanskih jam ob 13.00 uri, med vikendi pa ob 10.00, 13.00 in 15.00 uri.
Vodenja so samo v slovenskem jeziku.
Obisk poteka na način, da se zagotovi čim večja varnost obiskovalcev, zato je možno, da se obisk časovno podaljša in traja 2 uri.
Voden obisk je možen za največ 15 oseb skupaj, v primeru, da je skupina večja, je potrebna predhodna najava, da lahko zagotovimo varno vodenje.
Obiskovalci si lahko ogledajo del Škocjanskih jam in sicer turo »Skozi podzemni kanjon«, ostale ture do nadaljnjega niso odprte za obiskovalce.

Obenem se obiskovalci lahko sprehodijo po parku
pri čemer so naprošeni, da se držijo označene smeri ogleda krožne Učne poti Škocjan (sledijo številkam) in se držijo poti.

Iz preventivnih razlogov ostajajo zaprti: otroška igrala, muzejske zbirke, trgovina s spominki in informacijska točka na sprejemnem centru parka.

UKREPI ZA OMEJEVANJE ŠIRITEV KORONA VIRUSA


Ves čas obiska je potrebno vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tudi pred blagajno in sanitarijami. Obiskovalce naprošamo, da so pozorni na higieno kašlja in na pravilno umivanje in razkuževanje rok. Na obisk prihajajte le, če nimate prehladnih bolezenskih znakov. Obvezna je uporaba zaščitne maske v vseh notranjih prostorih. Uporabljajte razkužila za roke.
Prosimo tudi, da upoštevate vsa navodila osebja. Pomembno je, da se držite predpisov in navodil, saj bomo le tako lahko uspešni v boju proti virusu!

Veselimo se vašega obiska, ki bo s skupnim spoštovanjem navodil in upoštevanjem ukrepov varen tako za obiskovalce kot zaposlene.

Dobrodošli!

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)