Proslava ob 30. obletnici vpisa na seznam UNESCO

V petek, 25. novembra 2016, je bila v Kosovelovem domu v Sežani slovesna prireditev, s katero je Park Škocjanske jame obeležil 30. obletnico vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dedišine UNESCO in 20. obletnico ustanovitve regijskega parka.
Proslava je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Kot slavnostni govorec je nastopil predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez. Čestitke in dobre želje za naprej je Parku voščila ministrica za okolje in prostor Irena Majcen. Častni gost Bernd von Droste iz Centra za svetovno dediščino pri Unescu je poudaril, da je zelo zadovoljen z napredkom, ki ga je Park naredil v tridesetih letih, ter Park izpostavil kot zgleden primer upravljanja z dediščino. Direktor Parka Stojan Ščuka je predstavil aktualno delovanje parka ter izpostavil nekatera najpomembnejša priznanja in dosežke Parka v zadnjih letih. 
 
Obiskovalci so med posameznimi govori prisluhnili pomenljivim mislim o dediščini, ki so se utrnile dr. Vereni Vidrih Perko, v interpretaciji povezovalcev Sidonije Zega in Jaka Zalarja. Prireditev so umetniško sooblikovali tudi Komorni dekliški zbor Vox Ilirica, Društvo ljubiteljev baletnih umetnosti Divača, Mali in Veliki Mystica in Zbor OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača.

Obiskovalci so večer zaključili s sproščenim druženjem, ob katerem so si lahko ogledali fotografsko razstavo o lepotah Parka Škocjanske jame avtorjev Boruta Lozeja in Petra Gedeia. Razstava bo odprta do 11. decembra 2016, ogled je mogoč v odpiralnem času Kosovelovega doma Sežana. Vljudno vabljeni k ogledu razstave!


Foto: Valter Leban
Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)