Prenova kulturnega spomenika se začenja

V parku Škocjanske jame smo pričeli še s tretjim sklopom investicij v okviru operacije »Vlaganja v turistično infrastrukturo parka Škocjanske jame«, in sicer s prenovo objekta Matavun št. 8 v promocijsko – kongresni center.

   Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru OP krepitve regionalnih razvojih potencialov za obdobje 2007 – 2013, RP »Povezovanje naravnih in kulturnih potencialov«, prednostne usmeritve »Dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva«.
V četrtek, 1. julija 2010, sta direktorica PŠJ, dr. Gordana Beltram, in direktor podjetja Makro 5 gradnje d.o.o. iz Kopra, g. Rajko Žigante, podpisala gradbeno pogodbo za prenovo objekta Matavun 8 v promocijsko – kongresni center.
Podjetje Makro 5 gradnje je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik na javnem razpisu. Vrednost pogodbe znaša 662.291,11 € brez DDV in obsega vsa pripravljalna dela, gradbena, obrtniška, elektro – instalacijska in strojna dela, zunanjo ureditev ter zaključna dela. Dela na objektu so se pričela takoj po podpisu pogodbe, zaključila pa se bodo do 30. avgusta 2011.


Pripravila: Rosana Cerkvenik  

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)