Predstavniki projekta Kras-Carso II iz PŠJ na predstavitvi knjige o čezmejnem geoparku Kras

V torek, 7. novembra 2023 je v Naravoslovno didaktičnem Centru v Bazovici potekala predstavitev sveže izdane publikacije Geopark Kras. Gre za publikacijo o geoparku matičnega Krasa, čezmejnem območju med Italijo in Slovenijo, z bogato geološko dediščino mednarodnega pomena. Knjiga opisuje vse glavne značilnosti Krasa, ki kot zibelka krasoslovne znanosti nosi svetovni pomen v kulturnem, zgodovinskem in znanstvenem vidiku. Pogosto dvojezično imenovanje krajev in toponimov v knjigi odraža bogato zgodovino območja, ki je stičišče več kultur.

Knjiga je nastala v okviru projekta GeoKarst (program sodelovanja Interreg V-A Italija - Slovenija 2014-2020), podprta tudi s strani Avtonomne dežele Furlanije-Julijske krajine. Projekt GeoKarst, je predhodnik trenutno aktivnega projekta Kras-Carso II, v okviru katerega je načrtovana izvedba postopka za vključitev geoparka v UNESCO globalno mrežo geoparkov. 

Predstavnitev knjige Geopark01  Predstavitev knjige Geopark02

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)