Predstavitev parkov na sejmu Narava zdravje

Od 24.11. do 27.11.2016, so se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predstavila slovenska zavarovana območja pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor.

Kratka predstavitev dogodka:

Letos na Gospodarskem razstavišču poteka že 47. Sejem Narava - zdravje, na katerem bo v stekleni dvorani ob prehodu v halo A tudi letos sodeloval MOP, in sicer s predstavitvijo Programa Life in ponudbo naravnih parkov Slovenije. Life je finančni inštrument, ki ga upravlja in financira Evropska komisija in je namenjen ukrepom na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter blaženja in prilagajanja podnebnim spremembam. Na voljo bo skupina, ki pripravlja delavnice ter nudi svetovanja in strokovno podporo pri pripravi projektov. Zavarovana območja Slovenije se bodo predstavila s splošnimi informacijami, programi doživljanja in s ponudniki lokalno tipičnih izdelkov. V času sejma bo potekal tudi nagradni kviz z lepimi nagradami. Na sejmu se bodo predstavili: Triglavski narodni park, Park Škocjanske jame, Kozjanski park, Krajinski park Goričko, Notranjski regijski park, Krajinski park Pivška presihajoča jezera, Krajinski park Ljubljansko barje, Naravni park Škocjanski zatok, Krajinski park Strunjan in Krajinski park Sečoveljske soline. Ministrica Irena Majcen se bo udeležila otvoritve sejma v četrtek ob 19. uri.

V nedeljo, na zadnji dan sejma, je bilo izvedeno nagradno žrebanje. Nagrajencem bodo nagrade poslane po pošti. Vsem se lepo zahvaljujemo za sodelovanje.

Zahvala velja tudi Ministrstvu za okolje in prostor, ki je omogočilo predstavitev naravnih parkov in vsem obiskovalcem, ki so izrazili zanimanje za spoznavanje zavarovanih območij Slovenije!

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)