Predstavitev Parka na OŠ Srečka Kosovela Sežana

V mesecu oktobru je Park Škocjanske jame gostoval na Osnovni šoli Srečka Kosovela v Sežani. Odzvali smo se vabilu predstavnic Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov, ki sta otrokom najprej razložili nekaj splošnih pojmov o turizmu. Sledila je predstavitev Kobilarne Lipica ter predstavitev Parka Škocjanske jame. Pri razlagi turizma, smo poseben poudarek namenili trajnosti. Pomembno se nam zdi namreč, da se že od malih nog učimo spoštovati potrebe okolja, v katerem živimo. Govorili smo tudi o tem, kako edinstven je naš Kras. Zaradi svoje naravne in kulturne dediščine nam ponuja neskončno možnosti za razvoj turizma. Otroci so se, razdeljeni v skupine, lotili priprave zanimivih turističnih produktov. Zmagovalno skupino smo nagradili z vstopnicami za ogled Škocjanskih jam.

Delavnico smo izkoristili tudi kot napovednik dogodkov v okviru projekta KRAS CARSO II – Skupno upravljanje in trajnostni razvoj območja Matičnega Krasa (Interreg ITA-SLO 2021-2027). Tudi v okviru tega projekta se bomo marsičesa naučili. 

  Predstavitev Parka na OŠ Sežana 03

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)