Predstavitev monografije Mozaik življenja, Natura 2000 Kras in filma ANBOT

Na novinarski konferenci je bila predstavljena monografija Mozaik življenja, Natura 2000 Kras, o monografiji so spregovorili tudi nekateri izmed avtorjev, in sicer: Maja Zagmajster, Stanislav Gomboc in Andrej Seliškar.

Namen filma ANBOT – Ohranjanje travišč Krasa je seznanjanje najširše javnosti s pomenom in ogroženostjo z vrstami najbogatejšega tipa naravnega okolja v Evropi – suhih kraških travišč. Film bomo najprej predstavili na Krasu (v Škocjanu, Sežani, Divači in Štanjelu), potem pa tudi na javnih medijih in spletnih platformah.

Udeležencem dogodka bil predstavljen program dogodkov za celotno turistično destinacijo Kras in Brkini, ki se bodo zvrstili od konca aprila vse do začetka junija. Na novinarski konferenci je bil uraden začetek Festivala kraške gmajne, festivala, ki spodbuja spoznavanje lokalne narave in dediščine. Obiskovalce vabimo na odkrivanje pomladnih barv Krasa in Brkinov!

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)