Predstavili smo Vrata Krasa

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, je v sredo, 10. 2. 2021 organiziral spletni dogodek »Predstavitev objekta Vrata Krasa«.
GeoKarst logo
Dogodek je bil izveden v okviru projekta GeoKarst – Vzpostavitev čezmejnega geoparka na Krasu, ki je del programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020. Več o projektu najdete tukaj.
Poslovno-informacijski center Vrata Krasa je predstavil strokovni vodja Parka Škocjanske jame Borut Peric, idejno zasnovo, ki je nastala v okviru projekta, pa je predstavilo podjetje Aporia d.o.o.

5 AKSONOMETRIČNI POGLED   DVORIŠČNI page 001

Vrata Krasa bodo poslovno-informacijski center, ki bo stal v bližini izvoza Divača z avtoceste v poslovni coni Risnik in bo vstopna točka nastajajočega čezmejnega geoparka na Krasu ter logistični center za obiskovalce
Nudila bodo interpretacijski center geološke dediščine matičnega Krasa, informacijski center za turiste, trgovino s tipičnimi lokalnimi produkti in restavracijo
Prispevala bodo tudi k večji prepoznavnosti Krasa, trajnostni mobilnosti in povezovanju različnih turističnih destinacij na Krasu kot so Škocjanske jame, Briška jama, soteska Glinščice, Kraški rob in druge znamenitosti. 
  

Središče Vrata Krasa bo obogatilo turistično ponudbo in obiskovalcem odprlo vrata za nadaljnje raziskovanje Krasa.Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)