Poletni prevozi

V poletnem času bo delovala krožna povezava med turističnimi znamenitostmi na področju geoparka Kras-Carso po sistemu “Hop-on Hop-off”. Storitev se bo izvajala vsako soboto in nedeljo med 1. junijem 2024 in 1. septembrom 2024, izvajala pa jo bosta dva kombija z osmimi sedeži za potnike. Poleg tega se bo od ponedeljka do petka še naprej izvajala storitev prevozov na zahtevo Lokalno povezani (ToyotaGO)*.

Glavni namen storitve je povezati turistične znamenitosti na področju čezmejnega geoparka Kras-Carso in s tem omogočiti turistom in domačinom enostavno premikanje med lokacijami brez uporabe lastnega prevoznega sredstva. Na ta način se je mogoče odpeljati na kopanje v morju ali ogled kraške jame v primeru slabega vremena. Prevozi so namenjeni tako domačim prebivalcem kot tudi turistom, ki dopust preživljajo v naših krajih.

Trasa bo krožna, potekala bo v dveh krogih, ki smo ju poimenovali Zelena in Modra proga.

  • Zelena proga poteka po vzhodnem delu geoparka Kras-Carso, izhodišče je v Hrpeljah. Dopodne bo kombi startal iz Hrpelj ob 9.00, popoldne pa ob 13.00.
  • Modra proga poteka po zahodnem delu geoparka, izhodišče je v Dutovljah. Iz Dutovelj bo kombi dopoldne startal ob 10.00, popoldne pa ob 14.00.

Vozni red Zelene in Modre proge:

Potnik lahko vstopi na postajah, ki so navedene na voznem redu. V primeru, da ni prostih sedežev, voznik ne sprejema več potnikov. Storitev ne omogoča vnaprejšnje rezervacije sedežev.

Za vožnjo v Italijo je obvezno potrebno imeti osebni dokument.

Storitev je brezplačna.

*Med tednom bo tudi v poletnem času še naprej delovala storitev prevoza na zahtevo Lokalno povezani po ustaljenem urniku od ponedeljka do petka med 6.00 in 19.00. Več informacij o storitvi najdete na: www.lokalnopovezani.si

Projekt Kras-Carso II sofinancira Evropska unija v okviru Programa Interreg VI-A Italija-Slovenija 2021-2027.
www.ita-slo.eu/kras-carso-ii 

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)