Poletna muzejska noč 2017

Odvila se je še ena poletna muzejska noč v Parku Škocjanske jame, ki je bila letos ponovno posvečena arheološkim najdbam v parku in njegovi okolici. 

Obiskal nas je dr. Peter Turk, kustos na arheološkem oddelku v Narodnem muzeju Slovenije.  Pri svojem delu se posveča  raziskovanju materialne kulture mlajše kamene dobe, bakrene in bronaste dobe ter halštatskega obdobja, natančneje pa se ukvarja z bronastodobnimi in halštatskimi depojskimi najdbami.

pmn DKJZPSJ 170617 (6)

dr. Turk pri predstavitvi arheološke zbirke (foto Darja Kranjc)

Dr. Turk je tudi urednik arheološke monografske serije Katalogi in monografije, v okviru katere je koncem lanskega leta izšla tudi monografija o depoju iz Mušje jame pri Škocjanu.

V Veliki jami na Prevali, kot še pravijo Mušji jami je bilo namreč najdenih prek 2000 različnih bronastih in železnih predmetov iz skorajda cele Evrope in ti so odslej strokovno popisani v omenjeni biografiji, ki jo je dr. Turk predstavil na letošnji poletni muzejski noči.

Po končani predstavitvi so se obiskovalci z dr. Turkom sprehodili še po arheološki zbirki v kleti Delezove domačije v Škocjanu.

skocjan caves foto arheo 2
Mušja jama

Vhod v Mušjo jamo

vhod mušja

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)