Po rekordnem letu v umirjen zimski začetek

V parku Škocjanske jame so leto začeli za odtenek bolj umirjeno. Zima je pokazala zobe tudi na krasu in s tem spremenila tudi podobe v parku.

Po rekordnem lanskem letu, ko so v parku Škocjanske jame našteli dobrih 146000 obiskovalcev, se v novo leto zaenkrat podajajo umirjeno, ampak z enakim zagonom. »Zadovoljni smo z lanskim obiskom. Vrhunec je bil tako kot vsako leto v poletnih mesecih, zato obiskovalce spodbujamo, da nas obiščejo tudi v zimskih mesecih,« pravi vodja službe za organizacijo obiska in trženje dejavnosti parka Jana Martinčič.
Kot še dodaja, je park tudi v zimskih mesecih izjemno lep. Zrak v jami je kristalno čist in se vidijo tudi najmanjše podrobnosti, led je na določenih mestih po dolini izoblikoval prave zimske figure in nenazadnje, obiskovalci si jamo ogledajo v miru, običajno v majhni skupini, še pred pomladjo, ko je obiskovalcev že nekaj več.

  zima

Foto: Borut Lozej

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)