Park Škocjanske jame se predstavlja v Državnem zboru

Od včeraj je v Državnem zboru na ogled razstava fotografij Parka Škocjanske jame z naslovom Škocjanske jame - svetovna dediščina. Gre za potujočo razstavo, ki potuje po različnih razstavnih prostorih Slovenije in s katero želimo opozoriti na nujnost ohranjanja narave kot enega večjih adutov turizma Slovenije. Avtorji fotografij so Borut Lozej, Peter Gedei, Tomaž Mihelič in Matej Skubic.

DZ 2

Lani je namreč minilo trideset let od vpisa parka Škocjanske jame na UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Gre za izjemno priznanje, s katerim so Škocjanske jame postale svetovno priznan naravni spomenik, hkrati pa gre tudi za obvezo in odgovornost, da te lepote za naše zanamce ohranimo kar se da neokrnjene.

V dneh pred osrednjim državnim praznikom, dnevom državnosti, želijo z razstavo parka Škocjanske jame tudi v Državnem zboru spomniti na edinstvenost in izjemnost naše domovine. Ogledal si jo je tudi  predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez

. DZ 1

Foto: Borut Peršolja

Razstavo si je mogoče ogledati v preddverju velike dvorane Državnega zbora, in sicer od ponedeljka, 19. junija, do vključno sobote, 24. junija 2017. Ogled razstave v Državnem zboru je mogoč ob delavnikih, v uradnem času od 9. do 15. ure, razen v času sprejemov in drugih organiziranih dogodkov. Posamezni obiskovalci si razstavo lahko ogledajo brez predhodne najave, skupine pa morajo svoj prihod predhodno napovedati Službi za odnose z javnostmi. Za vse obiskovalce je obvezen varnostni pregled.

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)