Park Škocjanske jame obiskal Warren Karlenzig

Konec maja nas je obiskal Warren Karlenzig, eden svetovno najbolj znanih ekspertov za trajnostni razvoj ter predsednik podjetja Common Current, globalnega svetovalnega podjetja za načrtovanje, politiko in razvoj mestne trajnosti.


Trenutno je med njegovimi projekti tudi knjiga o Sloveniji kot svetovnem primeru dobrih praks upravljanja z okoljem in naravo. Na Kras si je prišel pogledat naše upravljanje z ogroženimi življenjskimi
prostori, predvsem so ga zanimala naša prizadevanje za vzpostavljanje novih traviščnih habitatov in s tem zaustavljanje padanja biodiverzitete na Krasu, ohranjanja kulturne krajine, povečevanja lokalne samooskrbe ter zmanjševanja požarne ogroženosti. Pokazali smo mu renaturirana travišča na Vremščici, ki so bogata s številnimi cvetočimi rastlinami in pisanimi metulji. Že takoj ob prihodu je zaslišal glasno petje žuželk in izpostavil, da smo lahko srečni, da oglašanja še slišimo. Ogledali smo si tudi na novo vzpostavljeno travišče projekta ReNature in obnovljen kal Mrzlek projekta ENGREEN 2. Predstavili smo mu tudi pomen vode na krasu in zakaj se deževnica steka v podzemlje. Nato se je odpravil še v našo jamo, kjer je spoznal moč vode in lepote kraških pojavov. Naša prizadevanja in opravljeno delo so ga izjemno navdušila. 

20240527 101808

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)