Park Škocjanske jame na sejmu Agra

Na 61. sejmu AGRA v Gornji Radgoni, je Ministrstvo za naravne vire in prostor organiziralo predstavitev Programa upravljanja območij Natura 2000 za obdobje 2023-2028 in dobrih praks izvajanja ukrepov na kmetijskih zemljiščih. Program upravljanja območij Natura 2000 (PUN) opredeljuje varstvene cilje za vrste in habitatne tipe, ki jih v Sloveniji varujemo z omrežjem Natura 2000, obenem PUN določa ukrepe, ki bodo pripomogli k doseganju ugodnega stanja vrst in habitatnih tipov, pristojne sektorje, odgovorne nosilce in vire financiranja.

Na sejmu AGRA so nosilci priprave PUN predstavili proces priprave in njegovo strukturo. Primere dobrih praks izvajanja ukrepov za Naturo 2000 in izzive s katerimi se soočajo, je na dogodku, ob Kmetijskem gozdarskem zavodu Ptuj ter Javnem zavodu Krajinski park Goričko predstavil tudi Javni zavod Park Škocjanske jame. Za Park Škocjanske jame je predstavitev izvedel Borut Kokalj, iz službe za naravovarstveni nadzor.
 
Park Škocjanske jame se na sejmu AGRA predstavlja vsako leto pod okriljem Skupnosti naravnih parkov Slovenije. Letos je predstavitev podprlo Ministrstvo za naravne vire in prostor. 

Sejem Agra 02   Sejem Agra 01

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)