Park Škocjanske jame na Kariernem sejmu

Park Škocjanske jame se je pretekli teden predstavljal na Kariernem sejmu MojeDelo.com, ki je že tradicionalno potekal v Cankarjevem domu. Čeprav trenutno ni aktualnih razpisov za zaposlitve, se aktivno išče sodelavce za prihodnje leto. V Parku Škocjanske jame namreč vsako leto zaposlijo večje število vodnikov v zavarovanem območju (jamskih vodnikov) za določen čas. Poleg tega se v prihodnjem letu pričakuje tudi nove razpise projektnih sodelavcev. Obseg števila zaposlitev projektnih sodelavcev bo odvisen od odobritev projektov, kar bo praviloma znano konec tega oz. v začetku prihodnjega leta.

Kakšen profil zaposlenega se išče?

Za zaposlitev na delovnem mestu vodnika v Parku Škocjanske jame, Slovenija je poleg izpita za jamskega vodnika potrebno:

  • izpolnjevati pogoje glede znanja tujih jezikov (vsaj angleškega, lahko pa tudi italijanskega ali nemškega),
  • ustrezne ravni izobrazbe (za delovno mesto vodnika v zavarovanem območju V. srednja izobrazba, za delovno mesto vodnika v zavarovanem območju IV.  višja in za delovno mesto vodnika v zavarovanem območju III. visokošolska),
  • imeti šest mesecev delovnih izkušenj in
  • vozniški izpit B kategorije.


Usposabljanje in izpit za jamskega vodnika za vodenje po odprtih jamah, ki so urejene za turistični obisk, bo mogoče v Parku Škocjanske jame opravljati v pričetku prihodnjega leta, in sicer bo usposabljanje potekalo v mesecih februar in marec 2024, izpit pa bo mogoče opraviti v mesecih marec in april.

Za projektne zaposlitve se običajno zahteva univerzitetna izobrazba oz. 2. bolonjska stopnja, dve ali več let delovnih izkušenj, vozniški izpit B kat., znanje tujega jezika, včasih tudi znanje projektnega managementa. Konkretni pogoji so odvisni od delovnega mesta, ki se razpiše glede na to, ali je Park Škocjanske jame vodilni partner in za kakšen tip projekta gre. Tudi pri projektnih zaposlitvah gre za zaposlitev za določen čas, kolikor traja projekt (običajno 2 leti, včasih dlje).

Če bi želeli postati del ekipe Parka Škocjanske jame, nam lahko pišete, da vas obvestimo o novih razpisih in/ali usposabljanju v tem in prihodnjem koledarskem letu. Na e-naslov: #EM#706e6e6c6a64286c677f6b68656e4e7f637b3c747b63386471#EM# napišite, na kateri e-naslov želite biti obveščeni ter ali želite biti obveščeni o razpisih za projektne sodelavce, vodnike in/ali usposabljanju.

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)