Park Škocjanske jame in Idrija na sejmu v Bruslju

Od 6. 2. do 10. 2. 2014 je v Bruslju potekal turistični sejem Vakantiesalon (oz. Brussels Holiday Fair). Gre za velikana med evropskimi sejmi. Sejem je zelo priljubljen tako med obiskovalci, kot med razstavljalci, saj s svojo strategijo ponuja kar največ informacij belgijskim turistom in strokovnim obiskovalcem.    Za nas je pomemben zato, ker se veliko Belgijcev odloči za obisk naše države in posledično tudi našega parka. Belgijci so narod, ki rad potuje in ima veliko kupno moč. V letu 2013 je sejem obiskalo 105.413 obiskovalcev (kar pomeni približno 20.000 obiskovalcev na dan), na njem pa je sodelovalo kar 748 razstavljalcev.

Belgijski gostje park obiščejo v poletnem času. Večinoma se pripeljejo s svojimi avtomobili in avtodomi, ter sami raziskujejo lepote naše dežele. Radi kolesarijo in so dobri pohodniki. V zadnjih letih pa se za obisk našega parka odloča tudi vse več šolskih skupin, ki si naš park in Slovenijo večinoma ogledajo ob koncu šolskega leta.
   Na slovenski stojnici se je Belgijcem predstavilo 20 predstavnikov turističnega gospodarstva, Park Škocjanske jame pa si je pult delil s Centrom za idrijsko dediščino, kar je bila odlična poteza, saj sta obe lokaciji na seznamu svetovne naravne in kulturne dediščine UNESCO. Belgijce pa lokacije UNESCO zelo zanimajo.

Predstavnika Parka Škocjanske jame sva po najboljših zmožnostih promovirala našo lokalno ponudbo in celotno državo. Brez povezovanja in skupnega nastopanja ne gre, saj Belgijci Slovenijo obiščejo za več dni ali celo tednov in jo radi dodobra raziščejo. Belgijci namreč Slovenijo dobro poznajo in si potovanje že vnaprej načrtujejo. Zato po navadi na stojnico pridejo po točno določene informacije za destinacije, ki jih bodo v času počitnic obiskali.

Pripravila: Vika Hohnjec in Edi Polh  
X Spoštovani,

obveščamo vas, da so Škocjanske jame od 8. 5. 2020 spet odprte za oglede. Več o urnikih in ukrepih za preprečevanje širjenja korona virusa si preberite tukaj.


Dear visitors,

Škocjan Caves are again opened for visits from May 8, 2020. For more information write to #EM#7072682d6d6b606848797961226a61793e627b#EM# or call +386 5 70 82 110.

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)