Otvoritveni dogodek Festivala Kraška Gmajna

banner jesen 2018 manjsiV četrtek 20.9. ob 19.00 vas vabimo na otvoritveni dogodek Festivala Kraška Gmajna, okroglo mizo Gradišča in njihov potencial v razvoju turizma na Krasu, v Promocijsko kongresni center Parka Škocjanske jame Pr Nanetovh, Matavun 8.

Kras je območje z velikim številom pomembnih arheoloških najdišč iz različnih obdobij. Nekatera izmed njih so pomembna celo v evropskem in svetovnem merilu. Kljub temu pa je ta dediščina še vedno zapostavljena tako v zavedanju njenega pomena, še bolj pa v primerni, trajnostni rabi te dediščine v turistični ponudbi Krasa. Še danes najbolj viden ostanek v prostoru so gradišča, in zato svetilniki zavedanja te dediščine tako med prebivalci, kot med obiskovalci. Prav zato bomo z zanimivimi sogovorniki predstavili različne uporabne vidike trajnostnih pristopov prepletanja arheološke, nesnovne in naravne dediščine gradišč v različnih nastajajočih in obstoječih produktih turistične ponudbe. V pogovoru bodo sodelovali doc. dr. Katja Hrobat Virloget (Univerza na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije, projekt Mitski park Rodik), Astrid Prašnikar (projekt Kaštelir), dr. Maša Sakara Sučević (Pokrajinski muzej Koper) in Goran Živec (Zavod Krasen Kras). Pogovor bo vodil Stojan Lipolt.

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)