OPOZORILO IN PROŠNJA ZA POMOČ

Dragi obiskovalci parka Škocjanske jame. Zelo veseli smo Vašega obiska naših krajev s čimer izražate podporo zavarovanemu območju narave, tukajšnjim kulturnim spomenikom državnega pomena, varstvu lokacije svetovne dediščine in biosfernega območja UNESCO ter lokacije Ramsar. Z željo, da bi zagotovili ohranitev integritete in prepoznanih kvalitet tega prostora, varnost prebivalcev, njihove zasebne lastnine in obiskovalcev, na našem območju veljajo varstveni režimi. Z vodenimi ogledi in izvajanjem nadzora si prizadevamo za njihovo udejanjanje. 

kraja vrhnjih kamenjev RCJZPSJ 130717 (7)

V minulem mesecu tako opažamo porast namernega odnašanja kamenja iz bližnjih suhih zidov v Škocjanu. Kaj se z njim dogaja, zaenkrat še ni potrjeno. Možno je, da se ga meče v brezno Okroglica. Ker gre mestoma obenem za lepe vrhnje kamne, pa je mogoče tudi, da se ga krade z namenom vzidave na drugotni lokaciji. S tem se uničuje zasebna lastnina, naselbinski kulturni spomenik državnega pomena, potencialno ogroža ptice, ki gnezdijo, in nenazadnje varnost obiskovalcev. Zato pozivamo vse morebitne očividce, da tovrstno početje preprečijo in/ali o njem obvestijo uslužbence parka. Obiskovalce in/ali domačine, ki pa imajo to veselje, pozivamo naj s tem početjem prenehajo.

Hvala za razumevanje.
Uprava PŠJ

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)