Očistimo Slovenijo tudi v Parku Škocjanske jame

Tudi 17.4.2010 na dan vsesplošne slovenske akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu se je v Parku Škocjanske jame in širši okolici veliko dogajalo. Naši sosedje krajani in prostovoljni naravovarstveniki iz Krajevnih skupnosti, različnih društev od ribičev, lovcev, do jamarjev in potapljačev, pa turističnih in športnih društev ali pa kar tako iz vasi, so naredili največ, kar se v enem dnevu za naravo da narediti - očistili so enormne količine smeti in ji povrnili nekdanjo lepoto.    Sedaj nam pogled ne beži več stran od nesnage temveč lahko spet uživamo v lepotah narave. Na nas samih je da bomo naravo ohranili čisto. Upajmo, da smo lekcijo uspešno predelali in da se onesnaževanje ne bo ponovilo.

Na tem mestu se vsem našim »sodelavcem« predvsem tistim iz vplivnega območja parka iskreno zahvaljujemo za pomoč, ki so jo izkazali Naravnemu parku, materi Naravi in tudi samemu sebi saj smo si to akcijo izboljšali življenjski prostor ( pitno vodo, čistejši zrak, rodovitno zemljo,...).
Še posebej moramo izpostaviti verjetno eno od najzahtevnejših akcij v udornici Risnik, kjer so smeti spravljali po skoraj 200 metrov dolgi žičnici in pod mostom v Škofljah, kjer je bila potrebna zahtevna potapljaško - gasilska akcija za dvig avtomobila in drugih smeti iz Reke. Nikakor pa ne pomeni, da so bile druge akcije in ljudje manj pomembni ali manj učinkoviti. Velik delež so pri tem igrala tudi komunalna podjetja, ki so sproti odvažala vse nabrane smeti in jih še danes odvažajo vse dokler ne bo vse počiščeno (tudi stare avtomobilske karoserije).

Še enkrat velik hvala vsem.
  Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)