Novosti vezane na obisk parka Škocjanske jame

Park Škocjanske jame upošteva ukrepe za omejevanje širjenja korona virusa, zato je temu prilagojen tudi režim vodenja po Škocjanskih jamah, ki so za obiskovalce odprte od petka, 8. 5. 2020 dalje, in sicer po spremenjenem urniku, vodenja pa potekajo samo v slovenskem jeziku.


OGLED ŠKOCJANSKIH JAM IN SPREHOD PO PARKU

Med tednom (od ponedeljka do petka) je obisk Škocjanskih jam ob 13.00 uri, med vikendi pa ob 10.00, 13.00 in 15.00 uri.

Obisk poteka na način, da se zagotovi čim večja varnost obiskovalcev, zato je možno, da se obisk časovno podaljša in traja 2 uri.

Med obiskom je  potrebno nositi zaščitno masko in vzdrževati priporočeno varnostno razdaljo.

Obiskovalci si lahko ogledajo del Škocjanskih jam in sicer turo "Skozi podzemni kanjon". Ostale ture do nadaljnjega niso odprte za obiskovalce.

Za skupine je nujno potrebna predhodna najava ogleda.


Obenem se obiskovalci lahko sprehodijo po parku pri čemer so naprošeni, da se držijo označene smeri ogleda krožne Učne poti Škocjan (sledijo številkam) in se držijo poti.

Iz preventivnih razlogov ostajajo zaprti: otroška igrala, muzejske zbirke, trgovina s spominki in informacijska točka na sprejemnem centru parka.


UKREPI ZA OMEJEVANJE ŠIRITEV KORONA VIRUSA

Ves čas obiska je potrebno vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tudi pred blagajno in sanitarijami. Obiskovalce naprošamo, da so pozorni na higieno kašlja in na pravilno umivanje in razkuževanje rok. Na obisk prihajajte le, če nimate prehladnih bolezenskih znakov. Obvezna je uporaba lastne zaščitne maske v vseh notranjih prostorih in v jami. Uporabljajte razkužila za roke.

Prosimo tudi, da upoštevate vsa navodila osebja. Pomembno je, da se držite predpisov in navodil, saj bomo le tako lahko uspešni v boju proti virusu!

 

Veselimo se vašega obiska, ki bo s skupnim spoštovanjem navodil in upoštevanjem ukrepov varen tako za obiskovalce kot zaposlene.

Dobrodošli!

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)