Nonotov zid: ilustrirana pripoved o varuhu suhega zidu

Nonotov zid je ilustrirana izvirna pripoved o varuhu suhega zidu Tine Volarič, magistrice kulturne antropologije ter uveljavljene ilustratorke in pesnice iz Mosta na Soči. Leta 2013 je bila s strani Javnega zavoda Park Škocjanske jame, Slovenija izbrana, da si zamisli lik varuha suhega zidu za delavnice vrtčevskih otrok v okviru projekta Živa krajina Krasa. 
Zamislila si ga je kot njihovega prijaznega in veselega prijatelja, ki jim suhe zidove približa kot vrednoto ter jim jih pomaga varovati in ohranjati. Delovna skupina za informiranje in ozaveščanje javnosti Partnerstva je leta 2019 s sodelujočimi kraškimi učiteljicami in vzgojiteljicami sklenila, da se suhozidna veščina vrtčevskim otrokom in učencem nižje stopnje osnovne šole približa še z varuhovo slikanico. Njeno pripoved in ilustracije, ki nas z glavno junakinjo Nino popeljejo skozi poučno spoznavanje živega in neživega sveta kraške kulturne krajine ter z njo povezanega kraškega duhovnega izročila, si je avtorica zamislila ob strokovni podpori članic Partnerstva, tj. mitologinje dr. Katje Hrobat Virloget, akademske slikarke Karin Lavin, biologinje Vanje Debevec in etnologinje Darje Kranjc. 
Projekt je ves čas finančno podpiral Javni zavod Park Škocjanske jame iz svojega proračuna, k izidu slikanice leta 2021 pa so pripomogla še dodatna projektna sredstva Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in Ministrstva za kulturo.

Ponatis slikanice Nonotov zid iz 2023 lahko kupite v naši trgovini na sprejemnem centru Parka, spletni trgovini distributerja Buča d.o.o. ter v nekaterih knjigarnah. Na voljo je tudi za izposojo v slovenskih knjižnicah. 
Tina Volaric NONOTOV ZID 2021 NASLOVNICA slo mini

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)