Minil je dan evropskega sodelovanja 2019 – EUROPE IS YOU, sobota 21. september

V sprejemni center Parka Škocjanske jame so se nekaj pred deseto uro počasi začeli zbirati udeleženci dogodka, ki so za svojo udeležbo morali poskrbeti z v roku oddano spletno prijavnico. Vseh skupaj jih je bilo okoli 270.

Po registraciji je udeležence pozdravil direktor Parka Škocjanske jame, sledil je uvodni govor, katerega sta vodila vodja strokovne službe g. Peric (predstavitev delovanja PŠJ) in ga. Černic (predstavitev delovanja projekta MobiTour – Interreg Italija-Slovenija 2014-2020).

Uradni del se je nadaljeval s predstavitvijo videa finalistov z razglasitvijo zmagovalca.

Na zunanji terasi restavracije Ambrožič v Parku Škocjanske jame, kjer sta se odvijala uradni del in pogostitev, so bili razstavljeni interaktivni panoji.

V sklopu družabnih aktivnosti sta bila organizirana dva ogleda po dve skupini skozi klasičen del Škocjanskih jam. Otroške delavnice, katero sta vodili sodelavki – vodnici iz našega parka, se je udeležilo 30 otrok, vožnje z e-kolesi pa 25 udeležencev.

Prisotni so bili tudi trije lokalni ponudniki. Njihovi domači izdelki so bili:

-          mlečni izdelki iz kozjega mleka,

-          jabolčni sok,

-          domač kraški med.

 

Pri organizaciji in izpeljavi dogodka je sodelovalo več sodelavcev/sodelavk iz PŠJ (projektni ter ostali) in predstavniki omenjenega projekta iz Slovenije in Italije. 

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)