Mavrica doživetij v Parku Škocjanske jame

V Parku Škocjanske jame letos pripravljamo še nekaj novih produktov, poleg poti starih raziskovalcev v Hankejev kanal, bomo pripravili tudi tematske vodene sprehode po Učni poti Škocjan.

Odvijali se bodo spomladi, ko se začne prebujati narava in nas vabi v svoje naročje.
Vodeni sprehodi bodo od marca do konca maja, vsak torek dopoldan ob 10.30.

Namenjeni so vsem, ki si želijo preživeti nekaj uric v pristnem stiku z naravo v objemu naravnega spomenika svetovnega pomena. Izjemnost te dediščine je UNESCO prepoznal že 1986 leta in jo uvrstil na svoj seznam svetovne dediščine. Pot poteka ob robu udornih dolin in je precej razgibana, a ne zelo zahtevna. Dolga je dobra dva kilometra in ima približno štirideset metrov višinske razlike, kar pomeni, da je tudi nekaj stopnic. S poti se odpirajo čudoviti pogledi na veličastne stene Velike in Male doline, kar prav v tem pomladnem času omogoča odkrivanje in spoznavanje brezštevilnih zanimivosti.

Vsak sprehod bo ubran na izbrano tematiko, ki nam bo odstirala skrivnostna sporočila.

Pot vključuje tudi etnološko zbirko v Jakopinovem skednju in interpretacijski center Parka na Delezovi domačiji. Skozi slikovite vasice Betanja, Škocjan in Matavun pa nas pripelje pot nazaj na izhodišče v informacijski točki na sprejmnem centru parka.


Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)