Kvačkali smo s plastičnimi vrečkami in odsluženo srajco

Na dan šolskih počitnic, 27. 2. 2013, smo se na Delezovi domačiji zbirale ženske. Najprej mladinke, potem kvačkarske mojstrice in na koncu so na oglede priletele še tri honorarne vodnice. Ni kaj, imele smo se fino.    Naravovarstvena nadzornica Marijaliza Fajdiga si je delavnico ponovne uporabe odsluženih plastičnih vrečk in blaga zamislila kot kvačkarski eksperiment. Tako smo se najprej preizkusile v taktikah rezanja trakov s ciljem: čim manj "štukanja". Sledila je popolna kreativa in druženje.

   Na fotografijah si lahko pogledate nekaj že dokončanih izdelkov: zapestnice, prtiček in torbica iz plastičnih vrečk z najrazličnejših trgovin ter prijemalo za lonce iz moževe srajce. Oblekica za mobilni telefon iz plastičnih vrečk za sadje in zelenjavo, je dokončno nastala šele zvečer pred televizijo. Niso vse mojstrice enako hitre in spretne!    Pridružite se nam v naslednje!


Pripravila: Darja Kranjc
Fotografije: Darja Kranjc
   

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)