Kulinarične delavnice

Darja Ivančič in Borut Peric sta preteklo sredo, 13. 2. 2008, v imenu JZ PŠJ in TD Škocjan, domačinke in domačine ter zaposlene JZ PŠJ povabila na prvo od štirih predvidenih kulinaričnih delavnic priznanega kuharskega mojstra g. Riharda Baše.    slika: Rihard Baša ocenjuje izvedbo pogrinjka (avtor: Darja Kranjc)

Devetindvajset udeleženk in udeležencev (najmlajši je imel deset let, najstarejša pa štiriinosemdeset), ki živimo v ali z našimi turističnimi kraji, smo se na delavnici »Pričakujemo goste« v prostorih TD Škocjan ob skripti, poglobljeno seznanili z načrtovanjem jedilnika, pripravo pogrinjka ter dekoracijo mize in jedi. Da bi znanje utrdili smo bili pozvani, da ga z načrtovanimi vajami prenesemo v prakso. Razdeljeni v skupine, smo pripravljali pogrinjke in dekoracije miz za različne jedilnike in bili ocenjeni s povratno informacijo.   V letu 2008 nas čakajo še delavnice »Uravnovešena prehrana«, »Podpeka in vok« ter »Sušenje in vlaganje sadja in zelenjave«.


Pripravila: Darja Kranjc
 

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)