Generalna sekretarka Unesca navdušena nad parkom

Park Škocjanske jame je obiskala generalna direktorica Unesca, Irina Bokova, ki je park ocenila kot »primer odličnega vodenja«.    Fotografija 1: Generalna sekretarka Unesca Irina Bokova ob obisku jame.

Irina Bokova, ki je v sklopu uradnega obiska v Sloveniji, prvič obiskala Škocjanske jame je bila nad našimi kraji navdušena: »Občudujem lepoto pokrajine, čudovito je! Mislim, da gre za dobro kombinacijo lepe narave in avtentičnosti ter naporov za prikaz zgodovine raziskovalcev podzemnih jam, ki je name naredila močan vtis,« je povedala.    Fotografija 2: Na delovnem kosilu se je zbranim pridružil tudi zunanji minister Karl Erjavec.

Ob njenem obisku ne gre spregledati dejstva, da je Unesco v okviru praznovanja 40. obletnice organizacije, vodenje Škocjanskih jam izpostavil kot enega od vzorčnih primerov dobre prakse, kar je Bokova poudarila tudi ob obisku v parku: » V primeru tega parka gre za odlično vodenje in tudi drugim bi radi pokazali primer takšnega zglednega upravljanja. Cilj konvencije je varovanje in ohranjanje dediščine in tukaj počnejo prav to.«    Fotografija 3: Irina Bokova ob vpisu v knjigo vtisov.  

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)