Fotografiji iz Škocjanskih jam Boruta Lozeja prvo mesto na mednarodnem fotografskem natečaju

Na četrtem fotografskem tekmovanju Balkan Photo Contest z naslovom Mi in jame je slavil »naš« fotograf in vodnik Borut Lozej. Iskrene čestitke!
Prvo mesto je zasedel v kategoriji lepote jam, peto mesto pa v kategoriji jame in ljudje.    »Nagrajeni fotografiji sta nastali med snemanjem filma o zgodovinskem raziskovanju jam. Tehnično fotografiji nista bili zahtevni, saj sta posneti pod naravnim mostom, kjer je še nekaj naravne svetlobe,« je povedal fotograf. Čeprav je bil ob razglasitvi rezultatov prijetno presenečen, pa ga ne čudi, da so prizori iz edinstvenih Škocjanskih jam navdušili žirijo.
   V kategoriji lepote jam je zmagala fotografija slapu v oknu.    Druga fotografija, na kateri je fotograf v slapu, je zasedla peto mesto v kategoriji jame in ljudje.
Tekmovanje pod pokroviteljstvom Balkanskega speleološkega združenja organizira Bolgarska speleološka federacija in Speleološki klub Prista Ruse prav tako iz Bolgarije. Udeležila se ga je mednarodna zasedba jamskih fotografov. Fotografiji bodo na ogled na letnem kongresu Balkanskega speleološkega združenja.  

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)