Filmska delavnica učencev Mreže šol PŠJ

Minuli teden, 15. 9. 2017, smo z obiskom Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači zaključili filmsko delavnico učencev Mreže šol PŠJ, ki je potekala v šolskem letu 2016/2017 pod vodstvom videastke Valerije Zabret v prostorih OŠ Dragotina Ketteja v Ilirski Bistrici.

1A

Na delavnici je sodelovalo 19 učencev štirih osnovnih šol: Antona Žnideršiča, Dragotina Ketteja iz Ilirske Bistrice, Podgora iz Kuteževega in Pinka Tomažiča iz Trebč. Na prvem srečanju, 22. 2. 2017, so učenci spoznali zanimivosti v zakulisju nastajanja filmov ter bili deležni praktičnih napotkov za snemanje, pripravili so scenarije in snemalne knjige svojih filmov. Drugo srečanje, 18. 5. 2017, je bilo posvečeno montaži.

2A

Na povezavi si lahko ogledate skrajšane verzije vseh štirih žanrsko različnih kratkih filmov s katerimi naši osnovnošolci predstavljajo utrip UNESCO Biosfernega območja Kras in porečja Reka. Gre za njihov prvi korak v svet filma.

3A

Kot je učencem položila na srce njihova mentorica Valerija Zabret, je ustvarjanje filmov pomembno tako za ohranjanje spomina kot za opozarjanje na probleme v družbi in naravi.

4A

Z veseljem pričakujemo njihove bodoče filmske izdelke.

5A

Pripravila: Darja Kranjc
Fotografije: Darja Kranjc in Vanja Debevec

6A

7A

8A

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)