Evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, in slovenska ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj, na obisku v parku Škocjanske jame

Veseli in počaščeni smo bili, da nas je v petek, 23. januarja, obiskala evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, skupaj s svojimi najožjimi sodelavci. Njena gostiteljica je bila povabilo ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj. Delegacijo je sprejel direktor Parka Škocjanske jame, Stojan Ščuka, s sodelavci.    Slika 1: Direktor parka, Stojan Ščuka, sprejema ministrico za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenko Smerkolj.

V parku Škocjanske jame smo 16 članski delegaciji, ki so jo sestavljali že omenjeni predstavniki kabineta evropske komisarke, predstavniki Evropske komisije v Sloveniji ter predstavniki Službe Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Predstavili smo jih park in njegovo delovanje, s posebnim poudarkom na izvajanju evropskih projektih. Največjo pozornost smo namenili predstavitvi obeh projektov Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer projektu »Vlaganja v turistično infrastrukturo parka«, s katerim smo med leti 2009 in 2011 med drugim obnovili turistično infrastrukturo v Mahorčičevi in Mariničevi jami ter Mali dolini in obnovili kulturni spomenik, danes Promocijsko-kongresni center ter projektu »Obnova turističnih poti v Tihi in Šumeči jami ter Veliki dolini v Škocjanskih jamah ter I. faza prenove sprejemnega centra Parka Škocjanske jame v Matavunu«. Ta projekt smo pričeli izvajati leta 2012 in ga bomo zaključili maja letos.    Slika 2: Evropska komisarka s sodelavci, ministrica in direktor parka.

Delegacija si je nato ogledala Mahorčičevo in Mariničevo jamo, Malo in Veliko dolino ter Šumečo jamo ter kulturni spomenik Matavun 8, kjer smo jih gostili.

Pripravila: Rosana Cerkvenik
Fotografije: Karmen Peternelj


Sliki 3 in 4: Predstavitev delovanja Parka. Vpis ministrice v spominsko knjigo Parka.
     
Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)