20. obletnica Mreže šol Parka Škocjanske jame

V prijetni družbi smo obeležili 20. obletnico Mreže šol Parka Škocjanske jame.
V Parku Škocjanske jame smo obeležili 20. obletnico Mreže šol. Sprehodili smo se skozi bogato dediščino, ki smo jo skupaj z mentoricami in številnimi generacijami učenk in učencev ustvarili v teh prvih dvajsetih letih. Enotni smo bili, da ima Mreža šol Parka Škocjanske jame velik pomen za dodatno znanje, ki ga učenci pridobijo in nesejo s sabo v odraslo življenje. Naše delo je pozdravila tudi županja občine Divača, gospa Alenka Štrucl Dovgan. 
Po kratki predstavitvi aktivnosti, ki jih skupaj ustvarjamo, smo si z veseljem ogledali tudi prvi film avdiovizualnega arhiva Biosfernega območja Kras z naslovom Bi šlo brez?, ki so ga posneli učenci OŠ Rudija Mahniča - Brkinca Pregarje in OŠ Košana. Namen srečanja pa je bil tudi, da smo v svoje vrste tudi uradno sprejeli pet novih šol, in sicer: OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje – Kozina, OŠ Jelšane, OŠ Rudlofa Ukoviča Podgrad, OŠ Toneta Tomščiča Knežak in OŠ Pivka. 
Mreža šol danes tako šteje 13 osnovnih šol in vsi skupaj se že veselimo novih skupnih aktivnosti. Ob tej priložnosti smo se zahvalili mentoricam, ki so soustvarjale program Mreže šol od njenih začetkov in so nedavno zaključile svojo poklicno pot. Dogodek je popestril ubran zbor OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača.

20 obletnica DKJZPSJ 221123 (14)  20 obletnica DKJZPSJ 221123 (9)  20 obletnica marko pozar 221123 (62)

Spletni piškotki

Spletno mesto park-skocjanske-jame.si za svoje delovanje uporablja piškotke. Prosimo označite, za katere dovolite hranjenje (O piškotkih)