Domov
   
 
  Boste obiskali novo odprte dele jam?
 
Vsekakor
 
Da, v prihodnosti
 
Ne
 
 
Iskanje po straneh:
 
 
Natura 2000 Alparc Europarc I.S.C.A.
 
 
Promocijsko kongresni center Pr Nanetovh
Čezmejni projekt CLIMAPARKS
Biodiverziteta med naravo in kulturo
Škocjan-Risnjak
 
 
Park Škocjanske jame, Slovenija
 

 

Dobrodošli na spletnih straneh parka

 
9. tradicionalni pohod Vremska dolina-Brkini 08.09.2014
Športno društvo Ruj Divača vabi na 9. tradicionalni pohod Vremska dolina - Brkini, ki bo v nedeljo, 28. septembra 2014 s štartom na škofeljskem mostu pri Škofljah ob 8.30. Izbirali boste lahko med več trasami. Cilj je v Dujčevi domačiji, kjer Vas bo čakala razstava zelišč z razlago in skeč "leon in Vinko, stara borca" v izvedbi TKŠD Urbanščica.
beri dalje >
 
Projekt Škocjan-Risnjak: Strokovna delavnica v Nacionalnem parku Risnjak Projekt Škocjan-Risnjak: Stručna radionica u Nacionalnom parku Risnjak 18.08.2014
Javni zavod Nacionalni park Risnjak je 15. julija v prostorih uprave parka organiziral strokovno delavnico na temo Trajnostno upravljanje z vodnimi viri na območju parkov Škocjanske jame in Risnjak. Namen delavnice, na kateri so sodelovali strokovnjaki, predstavniki parkov ter lokalno prebivalstvo in deležniki, je bil izmenjati izkušnje, kontakte, predloge in poglede na možne rešitve problemov, ki se pogosto pojavljajo na področju upravljanja in zaščite vodnih virov.

Javna ustanova Nacionalni park Risnjak organizirao je stručnu radionicu na temu Održivo upravljanje vodnim resursima na području parkova Škocjanske jame i Risnjak, u utorak, 15. srpnja 2014., u prostorijama Uprave Parka. Na radionici su sudjelovali stručnjaci, predstavnici oba parka te lokalno stanovništvo i dionici, a glavni cilj iste bio je upravo razmijeniti kontakte, iskustva, prijedloge i potencijalna rješenja glavnih problema, koje se najčešće pojavljuju u sektoru upravljanja i zaštiti vodnih resursa.
beri dalje >
 
10. Juniorjev fotografski natečaj 07.08.2014
National Geographic Slovenija organizira že 10. Juniorjev fotografski natečaj, na katerega se lahko prijavijo otroci od šestega do štirinajstega leta starosti. Ker bo nagrada za prve tri iz vsake kategorije voden obisk v Škocjanske jame in fotografska delavnica s svetovno priznanim fotografom Arnejem Hodaličem, novičko objavljamo tudi na naši spletni strani. Otroci, digitalce v roke in gremo v naravo. Več o tem si lahko preberete tukaj.
beri dalje >
 
Ukrep zagotavljanja varstva narave, svetovne dediščine in zasebne lastnine na poti v Malne (sotesko Reke). Plavanje in druge prostočasne aktivnosti od vedno dovoljene. 25.07.2014
Park Škocjanske jame bo na predlog strokovnih služb in strokovnega sveta zavoda postavil zapornico na cesto proti Malnom. PŠJ s tem udejanja principa varstva narave na območju parka. Največ problemov in tudi glob na podlagi kršitev zakona je bilo izdanih ravno na tem območju. Hkrati pa so bili nekateri lastniki zemljišč tudi oškodovani. Zapora ceste za motorna vozila je definirana v Zakonu o Regijskem parku Škocjanske jame že od njenega nastanka leta 1996.
beri dalje >
 
Promocijski film projekta RoofOfRock 18.07.2014
Z velikim veseljem vam sporočamo, da si je že mogoče ogledati promocijski film, ki smo ga pripravili in posneli v okviru projekta RoofOfRock, sofinanciranega v okviru Jadranskega čezmejnega programa IPA 2007- 2013.
beri dalje >
 
Monitoring lokacij svetovne dediščine Unesco 11.02.2014
Konec decembra 2012 je bil na sedežu Unesco odobren projekt Monitoring svetovne dediščine Unesco, ki ga je s partnerji iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske in Romunije, predložil JZ PŠJ in se v februarju 2014 zaključuje. V juniju 2013 smo postavili predstavitveni portal, ki ga lahko obiščete tukaj. Na njem je kar nekaj zanimivega gradiva za Unesco lokacije.
beri dalje >
  Vse novice: Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije
Ogledi parka
Spoznajte jame
Kolesarske poti
Virtualni ogled
Fotogalerija
Kaj pa danes?
E-razglednice
Vremenska postaja
 
Temperatura zraka: 11.3 °C
Temperatura v jami: 12 °C
Več podatkov...
   
by Pilcom Web Design
  Domov  |  Škocjanske jame  |  Zavarovano območje  |  Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije  |  Kolofon  
    FacebookTripadvisor © Javni zavod park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, SI - 6215 Divača
Informacijski center parka (obiski jame): telefon: +386 (0)5 7082 110, faks: +386 (0)5 7082 111, psj.info@psj.gov.si
Uprava parka: telefon: +386 (0)5 7082 100, faks: +386 (0)5 7082 105, psj@psj.gov.si