Domov
   
 
  Boste obiskali novo odprte dele jam?
 
Vsekakor
 
Da, v prihodnosti
 
Ne
 
 
Iskanje po straneh:
 
 
Natura 2000 Alparc Europarc I.S.C.A.
 
 
Promocijsko kongresni center Pr Nanetovh
Čezmejni projekt CLIMAPARKS
Biodiverziteta med naravo in kulturo
Škocjan-Risnjak
 
 
Park Škocjanske jame, Slovenija
 

 

Dobrodošli na spletnih straneh parka

 
Evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, in slovenska ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj, na obisku v parku Škocjanske jame 26.01.2015
Veseli in počaščeni smo bili, da nas je v petek, 23. januarja, obiskala evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, skupaj s svojimi najožjimi sodelavci. Njena gostiteljica je bila povabilo ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj. Delegacijo je sprejel direktor Parka Škocjanske jame, Stojan Ščuka, s sodelavci.
beri dalje >
 
Posegi na območju varovanja stavbne dediščine 02.01.2015
V ponedeljek, 22. 12. 2014, smo v Parku Škocjanske jame, Slovenija (JZ PŠJ) s pomočjo skupine arhitektov Katje Kosič, Mitje Skubina, Nataše Kolec, konservatork Patricije Bratina in Ede Belingar iz goriške enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS OE NG) ter Pier Paola Sonnolija iz Škocjana, s prebivalci Betanje, Škocjana in Matavuna skušali celostno in razvojno pogledati na urejanje skupnih vaških površin ter zunanjih elementov grajenih struktur s ciljem hkratnega ohranjanja kulturne dediščine.
beri dalje >
 
Obiščite Škocjanske jame, kraj z enim samim letnim časom 30.12.2014
Spoštovani,

vabimo vas, da obiščete Škocjanske jame v zimskem času, ko je zrak v jami še bolj čist in svež, temperatura pa prijetnih 12 °C. V tem obdobju je voda v Reki običajno višja, tako da obiskovalec že od daleč sliši njeno mogočno šumenje v kanjonu.
beri dalje >
 
Naša sodelavka bo ponovno svetovala pri mreži biosfernih območij MAB 10.12.2014
Generalna direktorica Unesca, Irina Bokova, je naši sodelavki, vodji Službe za raziskovanje in razvoj, mag. Vanji Debevec, že drugič podelila štiri letni mandat v mednarodnem posvetovalnem odboru za biosferna območja (International Advisory Committee for Biosphere Reserves) UNESCO programa MAB (Človek in Biosferna). Čestitamo!
beri dalje >
 
Praznovanje 10. obletnice Biosfernega območja Kras 09.12.2014
V Parku Škocjanske jame so 9.12. obeležili 28. obletnico vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dediščine UNESCO in 10. obletnico delovanja Biosfernega območja Kras. Ob tej priložnosti je Park Škocjanske jame, Slovenija, ustanovil Mrežo univerz Parka Škocjanske jame. Podelili pa so tudi plakete in značke novim ambasadorjem in ambasadorkam Biosfernega območja Kras.
beri dalje >
 
Monitoring lokacij svetovne dediščine Unesco 11.02.2014
Konec decembra 2012 je bil na sedežu Unesco odobren projekt Monitoring svetovne dediščine Unesco, ki ga je s partnerji iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske in Romunije, predložil JZ PŠJ in se v februarju 2014 zaključuje. V juniju 2013 smo postavili predstavitveni portal, ki ga lahko obiščete tukaj. Na njem je kar nekaj zanimivega gradiva za Unesco lokacije.
beri dalje >
  Vse novice: Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije
Ogledi parka
Spoznajte jame
Kolesarske poti
Virtualni ogled
Fotogalerija
Kaj pa danes?
E-razglednice
Vremenska postaja
 
Temperatura zraka: -1.8 °C
Temperatura v jami: 12 °C
Več podatkov...
   
by Pilcom Web Design
  Domov  |  Škocjanske jame  |  Zavarovano območje  |  Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije  |  Kolofon  
    FacebookTripadvisor © Javni zavod park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, SI - 6215 Divača
Informacijski center parka (obiski jame): telefon: +386 (0)5 7082 110, faks: +386 (0)5 7082 111, psj.info@psj.gov.si
Uprava parka: telefon: +386 (0)5 7082 100, faks: +386 (0)5 7082 105, psj@psj.gov.si