Domov
   
 
  Boste obiskali novo odprte dele jam?
 
Vsekakor
 
Da, v prihodnosti
 
Ne
 
 
Iskanje po straneh:
 
 
Natura 2000 Alparc Europarc I.S.C.A.
 
 
Promocijsko kongresni center Pr Nanetovh
Čezmejni projekt CLIMAPARKS
Biodiverziteta med naravo in kulturo
Škocjan-Risnjak
 
 
Park Škocjanske jame, Slovenija
 

 

Dobrodošli na spletnih straneh parka

 
Dediščina zdravilnih rastlin in ljudske medicine 31.03.2015
V petek, 3. aprila, 2015, se bodo v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovih (Matavun 8) zvrstila uvodna predavanja projekta Zdravilne rastline UNESCO MAB Biosfernega območja Kras v okviru operacije Po kreativni poti do praktičnega znanja Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.
beri dalje >
 
Utrinki prostovoljnega dela pri Školju 30.03.2015
TKŠD Urbanščica je v sodelovanju s Parkom Škocjanske jame pričela v mesecu marcu z nizom prostovoljnih delovnih akcij čiščenja okolja, ki jih bodo v mesecu aprilu razširili skupno še z delovnimi akcijami s Krajevno skupnostjo Vreme. V svojem okolju želijo očistiti zaraščene in zapuščene naravne in kulturne spomenike ter tehnično dediščino svojega kraja.
beri dalje >
 
POZOR !!! Žabe na cesti!!! POMAGAJMO JIM PREŽIVETI!!! 30.03.2015
Spomladi se številne dvoživke odpravijo iz prezimovališč, ki so po navadi na drugi lokaciji, proti mrestiščem, ki so ob vodnih telesih. Na svoji poti prehodijo velike razdalje in skoraj vedno na svoji poti prečkajo ceste. Na cesti pa po navadi naletijo na največjo nevarnost - smrt pod kolesi vozil.
beri dalje >
 
Gospodar volkov v slovanski folklori 27.03.2015
Bila je deževna, turobna sreda, 25. 3. 2015, popoldan. V goste je prišla dr. Mirjam Mencej, redna profesorica folkloristike in primerjalne mitologije na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V sklopu izobraževalnega programa Parka Škocjanske jame, Slovenija je spregovorila o prepletanju narave in kulture skozi prizmo lika gospodarja volkov v slovanski folklori.
beri dalje >
 
Park Škocjanske jame usposobil 17. novih jamskih vodnikov. 23.03.2015
V soboto, 14.3.2015 je v Parku Škocjanske jame potekalo preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike po turističnih jamah.

V skladu z drugim odstavkom 42. člena Zakona o varstvu podzemnih jam (Uradni list RS, št. 2/04 in 61/06) in Pravilnikom o usposobljenosti za jamske vodnike za vodenje po odprtih jamah, ki so urejene za turistični obisk (Uradni list RS, št. 77/08) je Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija izvedel tečaj za usposabljanje in prvi rok izpita za jamske vodnike, za vodenje po odprtih jamah.
beri dalje >
 
Ženske in rokodelstvo: Od papirnatih rož do copat in še vse vmes 17.03.2015
V četrtek, 12. 3. 2015, smo bili v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh v Matavunu priča izjemno zanimivemu popoldnevu, ki so ga soustvarili učenci in učenke z mentoricami Mreže šol parka Škocjanske jame ter gostja dr. Tadeja Primožič. Letošnja sklepna predstavitev rezultatov raziskovalnega dela v počastitev dneva žena je bila posvečena vlogi ženske v rokodelstvu v naših krajih nekoč.
beri dalje >
 
Istra in Kras na EXPO GATE ta konec tedna 17.03.2015
Regija Istra & Kras se na predstavitev na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 aktivno pripravlja od decembra. Tam bo v okviru slovenskega paviljona nastopila v prvi polovici maja. Že čez nekaj dni pa čaka regijo prvi promocijski dogodek, in sicer 21. in 22. marca, v stekleni piramidi na prizorišču EXPO Gate v središču Milana. Možnost predstavitve na Expo Gate je dobilo le 12 od skupno 145 držav, ki bodo prisotne na svetovni razstavi. Za Slovenijo in regijo je to izjemna priložnost, da še pred uradnim odprtjem razstave javnosti predstavijo svoje posebnosti.
beri dalje >
 
Monitoring lokacij svetovne dediščine Unesco 11.02.2014
Konec decembra 2012 je bil na sedežu Unesco odobren projekt Monitoring svetovne dediščine Unesco, ki ga je s partnerji iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske in Romunije, predložil JZ PŠJ in se v februarju 2014 zaključuje. V juniju 2013 smo postavili predstavitveni portal, ki ga lahko obiščete tukaj. Na njem je kar nekaj zanimivega gradiva za Unesco lokacije.
beri dalje >
  Vse novice: Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije
Ogledi parka
Spoznajte jame
Kolesarske poti
Virtualni ogled
Fotogalerija
Kaj pa danes?
E-razglednice
Vremenska postaja
 
Temperatura zraka: 8.3 °C
Temperatura v jami: 12 °C
Več podatkov...
   
by Pilcom Web Design
  Domov  |  Škocjanske jame  |  Zavarovano območje  |  Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije  |  Kolofon  
    FacebookTripadvisor © Javni zavod park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, SI - 6215 Divača
Informacijski center parka (obiski jame): telefon: +386 (0)5 7082 110, faks: +386 (0)5 7082 111, psj.info@psj.gov.si
Uprava parka: telefon: +386 (0)5 7082 100, faks: +386 (0)5 7082 105, psj@psj.gov.si