Domov
   
 
  Boste obiskali novo odprte dele jam?
 
Vsekakor
 
Da, v prihodnosti
 
Ne
 
 
Iskanje po straneh:
 
 
Natura 2000 Alparc Europarc I.S.C.A.
 
 
Promocijsko kongresni center Pr Nanetovh
Čezmejni projekt CLIMAPARKS
Biodiverziteta med naravo in kulturo
Škocjan-Risnjak
 
 
Park Škocjanske jame, Slovenija
 

 

Dobrodošli na spletnih straneh parka

 
Predstavitev rezultatov delavnic Spoznavamo in analiziramo kakovost vode izpod Snežnika 10.02.2015
V sredo, 4. februarja, je Park Škocjanske jame v sodelovanju z osnovnimi šolami Antona Žnideršiča in Dragotina Ketteja iz Ilirske Bistrice ter Podgora iz Kuteževega organiziral predstavitev rezultatov raziskovalnega dela, ki so ga učenke in učenci osnovnih šol opravljali jeseni leta 2014 v sklopu projekta Škocjan - Risnjak. S predstavitvami dragocenih spoznanj iz analiz kakovosti vode v potokih in izvirih, ki so pomembni lokalni viri pitne vode na Bistriškem, smo obeležili tudi svetovni dan mokrišč.
beri dalje >
 
Pot vodnih zakladov prva v regiji 09.02.2015
Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje podelila priznanje za NAJ POT v vseslovenski akciji Moja dežela-lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja, v torek, 14. oktobra 2014, v Hotelih Bernardin v Portorožu.
beri dalje >
 
O starih sortah semen in njihovem pridelovanju 04.02.2015
Kljub obilnemu sneženju, se nas je v torek, 3. 2. 2015, na Delezovi domačiji v Škocjanu zbralo manjše število navdušenih vrtičkaric. Gospa Tamara Urbančič, univerzitetno diplomirana inženirka zootehnike, zbirateljica in vzdrževalka starih sort kulturnih rastlin iz Topolca, nam je spregovorila o pomenu ohranjanja starih sort, razložila tehnologijo pridelovanja in shranjevanja semen ter nam pojasnila kaj vse je potrebno upoštevati, da se stare sorte ne skrižajo med sabo.
beri dalje >
 
Razpis za usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za jamske vodnike 30.01.2015
Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija, ki je bil s sklepom Ministrstva za kmetijstvo in okolje št. 35602/37/2013/5 z dne 23. 12. 2013 imenovan kot pooblaščena organizacija za izvajanje usposabljanja in preverjanja usposobljenosti za jamske vodnike za vodenje po odprtih jamah, ki so urejene za turistični obisk, vabi zainteresirane kandidate na usposabljanje in opravljanje izpita za jamske vodnike.

beri dalje >
 
Evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, in slovenska ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj, na obisku v parku Škocjanske jame 26.01.2015
Veseli in počaščeni smo bili, da nas je v petek, 23. januarja, obiskala evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, skupaj s svojimi najožjimi sodelavci. Njena gostiteljica je bila povabilo ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj. Delegacijo je sprejel direktor Parka Škocjanske jame, Stojan Ščuka, s sodelavci.
beri dalje >
 
Posegi na območju varovanja stavbne dediščine 02.01.2015
V ponedeljek, 22. 12. 2014, smo v Parku Škocjanske jame, Slovenija (JZ PŠJ) s pomočjo skupine arhitektov Katje Kosič, Mitje Skubina, Nataše Kolec, konservatork Patricije Bratina in Ede Belingar iz goriške enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS OE NG) ter Pier Paola Sonnolija iz Škocjana, s prebivalci Betanje, Škocjana in Matavuna skušali celostno in razvojno pogledati na urejanje skupnih vaških površin ter zunanjih elementov grajenih struktur s ciljem hkratnega ohranjanja kulturne dediščine.
beri dalje >
 
Monitoring lokacij svetovne dediščine Unesco 11.02.2014
Konec decembra 2012 je bil na sedežu Unesco odobren projekt Monitoring svetovne dediščine Unesco, ki ga je s partnerji iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske in Romunije, predložil JZ PŠJ in se v februarju 2014 zaključuje. V juniju 2013 smo postavili predstavitveni portal, ki ga lahko obiščete tukaj. Na njem je kar nekaj zanimivega gradiva za Unesco lokacije.
beri dalje >
  Vse novice: Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije
Ogledi parka
Spoznajte jame
Kolesarske poti
Virtualni ogled
Fotogalerija
Kaj pa danes?
E-razglednice
Vremenska postaja
 
Temperatura zraka: 1.5 °C
Temperatura v jami: 12 °C
Več podatkov...
   
by Pilcom Web Design
  Domov  |  Škocjanske jame  |  Zavarovano območje  |  Uprava parka  |  Naši kraji  |  Izobraževalni programi  |  Turistične informacije  |  Kolofon  
    FacebookTripadvisor © Javni zavod park Škocjanske jame, Slovenija, Škocjan 2, SI - 6215 Divača
Informacijski center parka (obiski jame): telefon: +386 (0)5 7082 110, faks: +386 (0)5 7082 111, psj.info@psj.gov.si
Uprava parka: telefon: +386 (0)5 7082 100, faks: +386 (0)5 7082 105, psj@psj.gov.si