Vabilo na otvoritev razstave in predavanje

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave in predavanje na temo »ŠAKAL V SLOVENIJI«, ki bo v petek, 24.3.2017 ob 18.00 v Parku Škocjanske jame, Matavun št. 8. Z nami bosta dr. Miha Krofel in Janez Tarman.
Šakal je vrsta ki je v Sloveniji med splošnim prebivalstvom še vedno slabo poznana. Kljub temu, da je bila njihova prisotnost zaznana že marsikje v Sloveniji pa obstaja še mnogo zmot in mitov o njihovih navadah in življenju. Prav v ta namen bo Društvo za ohranitveno fotografijo v sodelovanju s Parkom Škocjanske jame organiziralo fotografsko razstavo, predavanje in debato na temo šakala v Sloveniji. Razstava bo gostovala v različnih krajih po Sloveniji, kjer je potrjena prisotnost šakalov in na ta način predstavila vrsto in odkrila podobo te živali, lokalnemu prebivalstvu.
O biologiji šakala in najnovejših izsledkih raziskav bo predaval dr. Miha Krofel. Dr. Miha Krofel je docent na Oddelku za gozdarstvo Biotehniške fakultete v Ljubljani, kot vabljeni raziskovalec pa opravlja terensko delo tudi v Afriki za nemški inštitut IZW. Raziskovalno se največ ukvarja z velikimi zvermi, predvsem z volkovi, medvedi, risi, šakali, gepardi in leopardi.

Janez Tarman
je predsednik Društva za ohranitveno fotografijo ter član društva Dinaricum. Poklicno se ukvarja z naravoslovno fotografijo. Zadnja tri leta se je posvečal tematiki šakalov v Sloveniji. Reportaža je bila zelo odmevna tako v Sloveniji, kot tudi v Evropi. Objavljena je bila v številnih revijah, kot so National Geographic, BBC Wildlife, Connaissance de la Chasse in podobno.
Vstop je prost, vabljeni v čim večjem številu!