VABILO- 2. Festival kraška gmajna, 20.4.- 30.4.2017

Danes v četrtek 20. aprila se na Krasu začenja 2. Festival Kraška Gmajna. Odpira ga predavanje s fotografijami o jami Kraško zlato, kjer so v februarju letos jamarji na globini 250 metrov, šele osmič v zgodovini, prišli do podzemnega toka reke, hkrati pa je to prvič na slovenski strani spodnjega Krasa, ob 18. uri v Bunčetovi domačiji v Dutovljah. V pomladnem ciklu festivalskih dni, od 20. aprila do 30. aprila, se bodo odvijali različni tematski pohodi, kreativne delavnice, strokovna srečanja ter vinsko kulinarični večeri. Tokrat bodo v ospredju kraško-brkinske lepotice, orhideje oziroma kukavičevke, kraški prišleki šakali ter zelišča in zeliščni zvarki, ter še mnogo več. Obveščamo vas tudi, da dogodka Delavnica obnove in ureditve suhega zidu v Gornjih Vremah, v soboto 22.4. in Brezplačen voden ogled Živega muzeja Krasa z Rujkom Hop, prav tako v soboto 22.4. ODPADETA. Hvala za razumevanje.
Danes v četrtek 20. aprila se na Krasu začenja 2. Festival Kraška Gmajna. Odpira ga predavanje s fotografijami o jami Kraško zlato, kjer so v februarju letos jamarji na globini 250 metrov, šele osmič v zgodovini, prišli do podzemnega toka reke, hkrati pa je to prvič na slovenski strani spodnjega Krasa, ob 18. uri v Bunčetovi domačiji v Dutovljah.

V pomladnem ciklu festivalskih dni, od 20. aprila do 30. aprila, se bodo odvijali različni tematski pohodi, kreativne delavnice, strokovna srečanja ter vinsko kulinarični večeri. Tokrat bodo v ospredju kraško-brkinske lepotice, orhideje oziroma kukavičevke, kraški prišleki šakali ter zelišča in zeliščni  zvarki, ter še mnogo več.
Obveščamo vas tudi, da dogodka Delavnica obnove in ureditve suhega zidu v Gornjih Vremah, v soboto 22.4. in Brezplačen voden ogled Živega muzeja Krasa z Rujkom Hop, prav tako v soboto 22.4. ODPADETA. Hvala za razumevanje.
Prepričani smo, da boste v bogatem programu našli dogodek zanimiv za vas.
Celoten program je dosegljiv tudi na:
http://www.visitkras.info/festivalkraskagmajna
https://www.facebook.com/FestivalKraskaGmajna/
Vabljeni v našo družbo!

Javni zavod Park Škocjanske jame, Slovenija
Zavod ŠTIP – enota Turistično informacijski center Sežana
Razvojni center Divača
Kobilarna Lipica
Zavod Jerbas